sâmbătă, 8 mai 2010

Cum se fura bani pe net?Infractiuni pe internet


Sunt sigur ca toti ati auzit de asa numitele infractiuni pe internet. Ele sunt foarte multe si de diferite feluri, toate fiind moduri de pacalire pentru a obtine un bun.
Am sa va prezint cateva dintre infractiunile de care va puteti eschiva(feri) pentru a va pastra bunurile personale de cei care se ocupa cu santajarea in online.
Infractiune prin MAIL:
Una dintre infractiuni pe www(internet) ar fi accea sa faca cineva o pagina web a unei banci, dupa care sa inceapa sa trimita mii de mail-uri.Sa presupunem ca mail-ul vine la tine in casuta postala, il deschizi si apare ceva de genu (cum mi-a venit mie):
Subiect mail: Actualizarea Informatiilor si Documentelor privind Datele de Identificare ale Clientilor BancPost
Mail expedietor: “Bancpost Fastbanking” (foarte ciudat,nu credeti? + plus ca domeniu msgalert.ro nici nu exista.)
Iar acum vine partea care spera ei sa te faca sa o crezi:
ACTUALIZAREA INFORMATIILOR SI DOCUMENTELOR PRIVIND DATELE DE
IDENTIFICARE ALE CLIENTILOR BANC POST
BancPost isi anunta clientii ca in prezent deruleaza o campanie
de actualizare si completare a datelor de identificare ale
acestora.
Aceasta actiune este in conformitate cu Legea nr. 656/2002 cu
modificarile si completarile ulterioare si cu Regulamentul
Bancii Nationale a Romaniei nr. 9/2008 privind cunoasterea
clientelei in scopul prevenirii spalarii banilor si
finantarii terorismului, cu modificarile ulterioare.
Termenul legal pana la care actiunea de actualizare si
completare a datelor trebuie finalizata este 15 martie 2010.
Incepand cu aceasta data, accesul clientilor la conturile
proprii va fi restrictionat pana cand acestia vor da curs
solicitarii de furnizare / actualizare a datelor personale.
Tot ce trebuie sa faceti este simplu click pe linkul de mai jos
pentru actualizare si completarea a datelor :
http://www.bpnetactualro.com/banc-post/actualizarea/datelor/Persoane-fizice.ro
Bancpost multumeste anticipat tuturor clientilor pentru
sprijinul acordat în finalizarea acestei actiuni si pentru a
evita inconvenientele legate de posibila limitare a accesului
la conturile clientului, ii invita sa-si actualizeze datele
persoanele cat mai curand posibil dar nu mai tarziu de
15.03.2010.
copyright © Bancpost 2010
numar mesaj securizat #00098110285664
Intotdeauna un hacker va fi informat de legi si tot ceea ce ii trebuie pentru a fi credibil. Daca va uitati bine in link, l-a facut ca sa spun asa si SEO, cautand pe google actualizare informatii BancPost sa dea site-ul lui cat mai aproape de rezultatele primare.
Adresa nu mai functioneaza fiind raportata si imi pare rau ca nu am facut print screen cand mergea sa vedeti cam cum arata, insa nu este nimic pentru ca am sa incerc sa spun cum arata acea pagina. Pagina semana foarte bine cu pagina originala a celor de la BancPost, doar ca in hederul (susul) paginii era o imagine rezultat dintr-un print screen care facea ca pagina sa semene identic cu cea originala. La mijlocul paginii era un formular unde se cerea Numele tau, numarul de cont si pinul de la card.
Am uitat sa mentionez ca adresa de mai sus era doar un redirect catre o pagina cu o adresa foarte lunga.Greseala lor este ca trimit la intamplare mail-urile, iar eu cum nu am cont la Banc Post. Din start mi-am dat seama ca e mail fake.
In concluzie nu va lasati dusi de nas de asemenea mail-uri care va pot lasa fara bani in cateva secunde.
Infractiune prin site-urile de dating:
Alta infractiune care m-a amuzat teribil si am vazut-o la stirile PRO TV in care a cazut victima o profesoara. Profesoara a intrat pe site-urile de dating sa-si caute un barbat si a dat peste unul care a curatat-o de 6 milioane pretinzand ca este ofiter in elita americana si ca are nevoie sa plateasca urgent niste datorii si care nu are la el decat valuta. -haha-
Profesoara naiva s-a intalnit cu el si i-a dat 6 milioane,asa zisul ofiter a plecat cu cei 6 milioane si dus a fost.Nu mai retin daca a fost prins,cer este ca este inca un mot de a face bani pe naivitatea unora.
O infractiune care poate atinge corasonul prin povestirea unei intamplari tragice din viata unei persoane rugand printr-un mesaj sa trimita credit la un numar sau sa puna bani intr-un cont. Cel mai bine cereti o poza cu datele care atesta acel incident sau sunati persoana respectiva pentru confirmarea cazului.Aceste mesaje sunt postate pe site-uri sau in format MASS pe messenger.Nu va lasati pacaliti nici de aceasta tentativa jalnica de a va curata de bani.
Infractiune/Manipulare prin concursuri atractive:
Nu stiu daca o putem infractiune, poate mai bine zis manipulare, acea intentie de a aduce trafic pe un anumit site prin implantarea unui script de concurs prin voting. Si am vazut multi fraieri botanisti. Tu te chinui sa dai prietenilor sa voteze, sa aduni cat mai multe voturi pentru a castiga premiile tentante afisate pe site. La sfarsitul acumularii voturilor asteptand ca cineva sa te contacteze pentru livrarea premiului, ramai cu asteptarea si atat!Am intalnit foarte multi prieteni care s-au lasat pacaliti de aceste site-uri, fiind si entuziasmati pe parcursul desfasurarii votingului.
Momentan doar atat imi vine in minte sa scriu despre asa numitele infractiuni pe internet,dar de indata ce ma confrunt sau aud de una va voi informa si pentru dumneavoastra pentru ca internetul NU ESTE SIGUR!

Niciun comentariu: